A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

TERMÉSZETES ANYAGOK, EGYEDI STÍLUS

2021. 06. 28. 14:39:53

Idén folytatódik és egyre erőteljesebbé válik a természetes anyagok használata a lakberendezésben. A fenntarthatóság jegyében dominanciára törő természetes és megújuló anyagok megjelenése, a világos színű fa, a rattan, a bambusz, a gyékény a gyapjú, a lenszövetek kültéren és beltéren is jellemző.

WENANTY ASZTAL - K336 SZÉK - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZA letisztult, modern otthonokban a falakon, a padlózaton is divatos a világos fa burkolatok használata, amely harmonizál a skandináv, a vintage vagy a vidéki stílussal is. A több fafajta helyett, legfeljebb kettőben gondolkodjunk, az ismétlődéssel egységes arculatot érhetünk el.

A természetesség jegyében reneszánszukat élik a fabútorok is, itt is főként a világosabb fajták, de találkozhatunk olyan bohókás, színes, festett darabokkal, amelyekkel feldobhatjuk a már kissé megunt miliőt. A megfelelő kisbútorok egyébként is komfortosabbá teszik a helyiséget, az időtálló anyagok nem túl kényesek, ugyanakkor nagyban befolyásolják az adott tér hangulatát. A vászon vagy gyapjú textilek és a fa mellett, trendi az újraértelmezett rattan és fonott bútorok használata, az ebből készült lámpabúrák, kaspók, dekorációk, székek, fotelek, dohányzóasztalok.

Rattan, nád, vessző

ALLEGRO ASZTAL - K335 SZÉK - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZHármasuk előszeretettel jelenik meg a kisbútorok alapanyagaként, akár természetes, akár szintetikus formában. A természetes rattan bútorokat vagy kiegészítőket az Indonéziában őshonos rattanpálma belső, vastagabb részéből készítik, ugyanakkor a nád alapanyagot is ebből a növényből, annak vékonyabb, külső darabjából nyerik, amelyből hálós fonással alakítanak ki bútorokat. A vesszőből fonott darabok szintén készülhetnek rattanpálmából, de jellemzően inkább a gyékény, fűz, bambusz az alapanyaguk.

Nem véletlen, hogy a rattanpálma külsejéből készült lyukacsos, nádfonatú szék, amelyet a névadó, Michael Thonet álmodott meg és mutatott be 1859-ben, a mai napig hatással van a bútorgyártásra. A hódító útjára valaha tömegtermékként induló tonettszék, egyszerűségével, egyedi ívelésű vonalaival vívta ki népszerűségét. A nádfonatú betétekkel kialakított modellek napjainkban ismét nagyon divatosak. A természet megidézésével, modern hatásukkal székek, lámpabúrák, üveglappal kombinált dohányzóasztalok, fémvázas, hozzáadott párnákkal megjelenő székek, fotelek, komódok formájában egyesítik a tradíciót, a korszerűséget és a természetességet.

VIX 3 RÉSZES, 1+2+3 SZEMÉLYES, TERMÉSZETES RATTAN KANAPÉSZETT PÁRNÁKKAL, SZÖGLETES - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZA természetes anyagok, illetve szintetikus változatai a kerti bútorok anyagaiként is megjelennek. Kényelmes és ízléses darabjai lehetnek a kerti szobának. A bambusz napozóágy, vagy akár a természetes rattan kanapészettek különleges darabok, központi elemei a kertek, teraszok berendezésének.  A természetes rattananyagok is könnyen tisztíthatóak és kopásállóak. Strapabíró favázzal, vastag ülő- és hátpárnákkal kiegészítve kényelmesek, széles karfáikkal növelik a komfortérzetet, a rattan dohányzóasztalokkal pedig egységes, különleges összhatást adnak. A kertben kialakított érkezőrészt párnákkal ellátott természetes rattan székekkel, fotelekkel, fa étkezőasztallal, vászon textilekkel és a természetességgel harmonizáló dekorációkkal tehetjük különlegessé.

Tartalomhoz tartozó címkék: asztal kert és terasz nappali szék