A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

TRENDEK ÉS TIPPEK 2022

2022. 01. 26. 13:36:03

Bejegyzésünkben némi bepillantást nyújtunk az idei év főbb lakberendezési trendjeibe, a divatos színek, formák és stílusok sorába, ezen kívül néhány ötletet adunk, hogyan tehetjük otthonossá lakásunkat.

A 2022. év lakberendezési trendjei közül megemlítendő a romantikus és igazán nőies jegyeket felvonultató vintage. Könnyed és derűs hangulatát a játékos kiegészítők, a virágminták, a nosztalgikus formák és lágy színek adják. Elsősorban a sötétebb, pasztell rózsaszín, zöld, kék, lila és a fehér színek, valamint ezek kombinációi jellemzik, a kötött anyagok mellett, a bársony, a len, a műszőrme és újdonságként a frottír.

A 70-es évek retro stílusa is visszatér, pontosabban idén is folytatja térhódítását. Kényelmet tükröző összképét a praktikus bútorok és meleg színek biztosítják: az ívelt vonalú ülőbútorok, lekerekített sarkú asztalok, a naplementét idéző aranybarna, narancssárga és mélyzöld.

A városi és a természetközeliséget ötvöző stílusban izgalmasan keverednek a nagyvárosi életérzés és a természetközpontúság ismertetőjegyei. A fa, a rattan és a bambuszanyagok a zöldes, kékes árnyalatokkal tökéletesítik az összhangot, a játékos formákban és színekben megjelenő növény motívumokkal, azok közül is elsősorban levélmintákkal kiegészülve.

A geometriai formák az absztrakt motívumok mellett, főleg a függönyökön, szőnyegeken, takarókon és párnákon megjelenő csíkos minták hódítanak, a szürke és sárga kombinációk fehérrel kiegészült színváltozataival.

A fém dekorációk az irányzatok csaknem mindegyikénél megjelennek, a fekete színű fémek mellett a színezett, repedezett hatású üveg díszek hangsúlyosak.

Az előrejelzések szerint, az idei évben egyre népszerűbbé válnak az úgynevezett okos bútorok is, melyek több funkcióval is bírnak, így a kisebb lakásokban is praktikusak.

Tegyük otthonossá!

Személyes tárgyak, növények, kiegészítők, fotók, puha textilek - csak néhány azok közül, amelyek barátságossá teszik otthonunkat. Tárgyak, emlékek, amelyekhez kötődünk, amelyek egy kellemes hangulatot, történést idéznek fel bennünk, amelyekhez ragaszkodunk és nem szívesen válnánk meg tőlük. És persze nem is kell, viszont érdemes törekedni arra, hogy lehetőleg ne egy kiállítóteremmé alakítsuk a lakást. A családhoz fűződő emlékek, régi tárgyak, használati eszközök, akár felújított változatban is különleges díszei lehetnek otthonunknak. Például a nagyi újrakárpitozott füles fotelja az olvasósarokban, egy szép vitrines tálalószekrény a vidéki stílusú konyhában, vagy dédanyánk helyrepofozott puritán, fa étkezőasztala, hozzá illő kárpitozott székekkel körülvéve.

Ha mellőzzük a személyes tárgyakat, előfordulhat, hogy egy nagyon szép, de steril miliőt hozunk létre, ahol lehet, hogy minden forma és szín összhangban van, mégis hiányérzetünk támad. Ezt elkerülhetjük egy fontos pillanatot megörökítő családi fotóval a polcon, a gyerekünk rajzával a falon, vagy éppen egy tengerparti nyaraláson gyűjtött kagylók, kavicsok esztétikus elrendezésével a belső ablakpárkányon. A tárgyakat csoportba rendezve, vagy stílusuknál, látványuknál fogva önállóan is rendezhetjük, ugyanakkor a fényekkel is érdemes játszani. A meleg hangulatfények ötletes elhelyezése, a gyertya meghitt fénye nagyon hangulatossá varázsolhat egy szobát.

Az otthonosságot kisbútorok elhelyezésével is elérhetjük.  A komódok, éjjeliszekrények, lerakóasztalok, polcos elemek, fotelek, puha és esztétikus szőnyegekkel kiegészítve kényelmessé és mozgalmassá teszik a szobát.

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezési stílusok nappali