A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

TRENDI, TAVASZI MEGÚJULÁS

A tavasz általában a nagytakarítások időszaka is az otthonokban, egyben tökéletes lehetőség arra, hogy kicsit újragondoljuk, felfrissítsük szűkebb környezetünket. Egy-egy már megunt, vagy cserére érett bútor helyett, beszerezhetünk pár trendi darabot, új lakberendezési tárgyat, amellyel kicsit újjávarázsolhatjuk, még stílusosabbá tehetjük az adott teret. Lanister fotel - A-Z Bútor Webáruház

Nem kell feltétlenül nagy beruházásban gondolkodni, néhány divatos, színében, anyagában, mintázatában vagy éppen formájában friss, mutatós berendezési tárggyal is feldobhatjuk egy szoba hangulatát. Egy új szőnyeg, stílusos állólámpa, lerakóasztal, kanapépárnák vagy különlegesebb dekorációs tárgyak valamelyikével is jelentős változást érhetünk el.

Karakteres színek

Idén előtérbe kerülnek az erősebb, élénk színek, a királykék, a meggypiros, a smaragdzöld, vagy például az év pantone színéül választott korall. Ezeket választhatjuk akár szőnyeg, függöny, fotel, kanapé, vagy díszpárna színéül, ugyanakkor fontos, hogy a túlzások elkerülésével a megfelelő arányokban használjuk őket. A karakteres színeket érdemes kicsit tompítani a visszafogottabb, melegebb árnyalatokkal, a komorabb színeket például arannyal.

Bársony, műszőr, szőttes

Az idei trendekben még hangsúlyosabbá válik a természetes anyagok használata, a rattan, a fa, a vászon, a kárpitok esetében főként a bársony, ami a fotelek, kanapék anyagaként jelenik meg. A műszőr, a műbőr, a jutaszőnyegek, kisebb szőttesek a padlón, egyes darabjaik pedig a falon is divatosnak számítanak. A fémek továbbra is kedvelt anyagai a különböző lakberendezési tárgyaknak, különösen a lámpák, bútorvázak vagy dísztárgyak esetében. A fényes króm illetve az aranyozott sárgaréz, az ezüst és az arany a mély, drámai színekkel, de a pasztellekkel is jól mutat, és egy térben többféle fém szín is megjelenhet.

Asztal szettek

A dohányzóasztal vagy lerakóasztal központi szerepet játszik egy nappaliban, éppen ezért érdemes egy-egy új modellel megújítani ezt a teret is. Mivel a kanapék egyre alacsonyabbak, a hozzájuk idomuló asztalok magassága is csökkent, manapság már átlagosan 40, vagy akár 30 centiméteresek, ugyanakkor egyre látványosabbak. A gyakran tároló polcokkal is ellátott darabok mellett, divatosak a rakásolható, a több, különböző méretből álló szettek is.

Eklektikus hatás

A stílusok keverése, az eklektikus hatás továbbra is hódít, ahogy a különböző textúrák mixelése is, míg jellemző a skandináv stílus megújulása is, ezúttal modern, rusztikus iránnyal.

A geometrikus formák és mintázatok már nem csak a lakástextilek, hanem a falak, a padlók motívumaként is felbukkanhatnak, akárcsak a sötét hátterű tapétákon a hatalmas, buja virágminták, míg egyre inkább érzékelhető az organikus minták élre törése is.

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor trendek