A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

VARIÁLHATÓ NAPPALI

2016. 10. 26. 14:51:15

CAMA LUNA NAPPALI BÚTOR SZETT - A-Z Bútor WebáruházIdőnként jól esik átrendezni a lakást, ilyenkor elsősorban a lakás központi helyét, a nappali szoba berendezését gondoljuk újra, ahol sok időt töltünk családtagjainkkal, vendégeinkkel vagy akár egyedül. A nappali többfunkciós tér, amely a szórakozás, pihenés, olvasás, játék, tévénézés vagy éppen munka területét is magában foglalhatja. Ha a nappali berendezésén, hangulatán változtatni szeretnénk, nem szükséges teljes felújításba kezdeni, kisebb módosítások is elegendőek ahhoz, hogy a már unalmasnak vélt szobát felfrissítsük.

A berendezésekor elsődleges, hogy kiválasszuk azt a falszakaszt, amely a nappali fókuszpontja lesz, amelynek kiemelését jelölhetjük eltérő színnel festett, vagy burkolattal kialakított falrésszel, a nappali bútor egy figyelemfelkeltő darabjával, polcos elemeivel, tv szekrényével, vitrinjével vagy éppen egy kandallóval is. A szoba átrendezésekor általában a fókuszpontot helyezzük át máshová, és ez, a variálható elemekből álló modern nappali bútorokkal könnyedén megoldható, hiszen téglatest vagy kocka elemei jól variálhatóak. A fókuszpont kijelölése mellett határozzuk meg, hogyan változtatnánk a különböző funkciókat ellátó zónák elhelyezésén, például  hova kerüljön az olvasósarok, pihenő-, társalgó rész. A kanapé áthelyezésével illetve stílusosabb kárpitozásával, vagy csupán a ráhelyezett látványos párnákkal is felfrissíthetjük a szobát. Jó választás, ha az ajtóval szemben helyezzük el ezt az ülőalkalmatosságot, és nem kell feltétlenül ragaszkodni, hogy szorosan a falhoz legyen állítva, bátran helyezzük el térben, hiszen a mögé állított állólámpával, falipolcokkal, megújult, hangulatos része lehet nappalinknak.

TÁGAS NAPPALIEgy új, stílusában és méretében megfelelő szőnyeg beszerzése szintén sokat dobhat a megunt nappalin, például a régi kárpit helyett egy hosszú szálú shaggy szőnyeg puhaságával fokozhatjuk a kényelmet, de hasonlóan üdítő változást érhetünk el egy új függöny vagy más látványos lakástextil beújításával. A függöny lehetőleg ne legyen sűrű szövésű, mert azzal a természetes fényeknek szabunk csak gátat, ahogy az is fontos, hogy a hossz kiválasztásakor vegyük figyelembe a szoba magasságát és lehetőleg azonos hosszúságú darabokat válasszunk, az elegáns megjelenést a földig érő változatokkal érhetjük el.

Érdemes újragondolni a világítást is, egy sajátos állólámpának, vagy jellegzetes függőlámpának nem csak funkcionális szerepe van, a megszokottól eltérő hangulatot adhat a térnek. Fontoljuk meg, szükség van-e több fényre, a meglévők szórt vagy irányított fények megfelelően szolgálják-e az adott funkciót, vagy esetleg hasznos lenne-e a fokozatkapcsolós lámpatest.

Előfordul, hogy nappalinkban többféle stílusú bútor is keveredik, például a nagymamától örökölt kisszekrény, szeretett fotelünk mellett az újonnan vásárolt tv szekrény alkot közösséget. Természetesen nem kell kedves darabjainktól megválnunk, ám gondoljuk végig nem illeszkedne-e jobban másik szobánk stílusához, ahogy az is megoldás lehet, ha egyik-másik ilyen, kedvelt darabunkhoz, mint fókuszponthoz igazítjuk a berendezés többi részét. Egy régi bútort kiemelhetünk semleges színű falakkal, egyszerű vonalvezetésű, modern bútorokkal, kiegészítőkkel is.

Új dekorációval, vagy a régiek átvariálásával is változtathatunk az összképen, a könyvek, emléktárgyak, kisebb gyűjtemények megfelelő tárolóhelyeken, polcokon, vitrinekben való stílusos újrarendezésével.