A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

APROPÓ: A GYEREKSZOBA

2017. 05. 16. 12:51:47

Közeledik a gyereknap, aztán persze a szeptemberi iskolakezdés, de az is lehet, hogy csemeténk egyszerűen „kinőtte” a szobáját, elérkezett tehát az idő a berendezés egészének vagy bizonyos elemeinek cseréjéhez. Az apropótól függetlenül, az alábbiakban adunk néhány ötletet a gyerekszoba berendezéséhez.

SIGIKID SEMMEL BUNNY GYEREKSZŐNYEG, KÉK - A-Z Bútor WebáruházA gyerekszoba berendezésekor praktikus lehet olyan alapelemekben gondolkodni, amelyek megléte szükségtelenné teszi a teljes szoba megújítását akkor, amikor már elérkezik a kamaszkor, illetve az ezzel járó igények változása.  Például a most divatos kékesszürke árnyalatú vagy halvány púder rózsaszín falak ellen valószínűleg majd a kamaszodó fiatalnak sem lesz kifogása, ezekhez pedig jól mutatnak az egyszínű fehér vagy fa színű bútorok, ugyanakkor több, üde színű kiegészítőt is elbírnak.

Az elemes bútorok praktikusak, nem csak a tárolási lehetőségek szempontjából, hanem variálhatóságuk miatt is. A polcokkal, álló vagy függő vitrinekkel gazdagított kisebb bútor szettekben jól rendszerezhetőek a tulajdonosi tárgyak, a szükséges holmik, ugyanakkor különböző elemei könnyen átrendezhetőek, megújítva ezzel a már megunt összképet. A pakolásra is alkalmas jópofa, színes puffokkal helyet takaríthatunk meg és dekorációs elemként sem utolsók. A jó minőségű, mintázatában, színében univerzális szőnyeg éveken át a szoba dísze lehet. A szőnyeget mindig a bútorhoz válasszuk, és vegyük figyelembe a szoba méretét, illetve a bútorok elrendezését is. Inkább egy nagy szőnyeget használjunk, mint sok kicsit, az egységes padlóburkolaton nem szükséges minden négyzetmétert szőnyeggel borítani, mert ezzel szűkítjük a teret. A nehéz, vaskosabb anyagú függönyök helyett pedig a könnyű, légies, átlátszó textilek, illetve az árnyékoláshoz a redőnyök használatával tágítható a térhatás. A hatalmas, különböző mintázatok sora szintén térszűkítő hatású, megtöri a harmóniát, ellentétben az egyszínű kárpitokkal, lakástextíliákkal, amelyek között csak egy-egy mintás darab kapjon szerepet.

A gyerek- vagy ifjúsági szoba egyik központi eleme az ágy. A kisebbeknek a hagyományostól eltérő, autóformájú, vagy kedves figurákkal díszített mesés fekhelyet, vagy éppen csúszdával kiegészített emeletes ágyat is választhatunk, míg a tinédzserek számára praktikusabbak lehetnek a kinyitható, kanapészerű megoldású darabok.

WECONhome HANDS & FEET GYEREKSZŐNYEG, RÓZSASZÍN - A-Z Bútor WebáruházA gyerekszobában előbb-utóbb szükségessé válik kialakítani egy részt a tanuláshoz, amelynek csaknem kötelező minimum darabjai az íróasztal és a megfelelő szék.

Kezdjük a forgószékkel, amelyből választhatunk költségesebb, több funkcióval rendelkező, akár 18 éves korig is használható, ergonomikus modelleket, vagy költségkímélőbb, állítható magasságú társaikat. A gyerek- és ifjúsági forgószékek manapság már különböző, jól szellőző kárpitanyagokkal, vidám, erőteljes színekben, mintázatokkal vannak ellátva, szerkezetük, trendi formaviláguk az egészségesebb ülést biztosítják, egyben divatos elemei is a tanulósaroknak. Az optimális üléshelyzetre nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, hiszen sajnos már gyerekkorban jellemző a hosszantartó ülő pozitúra, amelyet nem kompenzál megfelelő mennyiségű mozgás. Ideális, ha a székben ülve a talpak a talajon helyezkednek el, miközben a lábszár és a combok kilencven fokos szöget zárnak be, a derék pedig a széktámla alsó részéhez támaszkodik.

Lehetőleg az székhez válasszunk íróasztalt, a forgószéket a gyermek magasságához, testalkatához állítsuk be, ehhez pedig az íróasztal magasságát, dőlésszögét pozicionáljuk úgy, hogy egyenes derékkal a székben ülve az alkarok kényelmesen támaszkodjanak az asztal lapján. Az íróasztalt kiegészíthetjük, a tanszerek tárolására alkalmas gurulós konténerekkel, kisszekrényekkel, és természetesen olvasólámpával.

Tekintse meg gyerekbútor kínálatunkat, amely hamarosan a Tempo-Kondela gyerek- és ifjúsági termékeivel, így például ágyak, elemes ifjúsági bútorcsaládok és íróasztalok kínálatával bővül.