A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

AZ ÉV SZÍNE, AZ ÉV TRENDJE

2020. 05. 28. 13:05:40

Az örök eleganciát sugárzó, klasszikus kék az év színe. Az előző évek korall illetve ultraibolya színe után a Pantone Institute ezt a szép árnyalatot (pantone 19-4052) választotta az idén, amely ezzel meghatározóvá vált a lakberendezésben is. Ez a nyugtatóan ható, a kora esti égboltot idéző kék az állandóságot és a megbízhatóságot sugározza. Bátran becsempészhetjük otthonunkba is néhány trendi bútorral egyetemben. 

A klasszikus kéket tulajdonképpen a lakás bármely helyiségében használhatjuk, lehet a fürdőszobai csempe színe, egy-egy falrészé, szőnyeg, párna, függöny árnyalata, vagy akár egy komódé, szekrényé, fotelé vagy éppen az ajtóé. A hűs kékkel jól mutatnak a melegebb fa-, rosegold fémszínek. Az erőteljessége, telítettsége miatt harmonikus egységet alkot a fehérrel, szürkével, bézzsel és a földszínekkel is.

Az idei évben egyébként is divatosak az organikusabb árnyalatok, ugyanakkor a fehér évek óta tartó uralma megtörni látszik, bár el nem tűnik: a feketével párba állítva mutat izgalmas kontrasztot.

A fémek nagyon határozottan a lakberendezési trendek középpontjába kerültek. A fával, elegáns bársonnyal kombinált, ezüst-, arany- vagy bronzszínű, fémvázas darabok divatos bútorai, kiegészítői napjainknak.

A grandiózus étkezőasztalok végtelen letisztultsága a természetes faszínű asztallapokban és az őket kiegészítő fekete, porszórt, fémpántolásokban, illetve különféle formájú fém lábakban rejlik. Eleganciájuk pedig a sötét, erőteljes színű szövet vagy bársony étkezőszékekkel lesz teljes. A fotelszerű, puha, párnázott székek idén már egyértelműen uralják az étkezőket - ahogy egyébként a rattan anyagúak is - maguk mögé utasítva a műanyag, illetve textilbőr kárpitos társaikat. Ugyanakkor a vintage stílus is tartja magát, igaz inkább az asztal-, vagy széklábak, kárpitok tekintetében, visszafogottan, egy-egy elem erejéig mutatkoznak meg az enteriőrben.

MORETTI ASZTAL - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZA nappaliban a lekerekített kanapék, ülőgarnitúrák népszerűek, a különleges dohányzóasztalok fa és fém anyagokkal kombináltak, megjelenésükben megannyi érdekes, izgalmas változatban. Úgy tűnik a fotelek diadalmenete töretlen, káprázatos színekben és formákban, szinte már elengedhetetlen elemei a nappalinak, hálószobának, vagy akár egy nagyobb előszobának is. A modern stílusú darabokra itt is jellemzőek a karcsú fém vagy fa lábak, látványos ülőrészekkel, akár erőteljes kobaltkék, smaragdzöld, napsárga kárpitokkal.

A kiegészítők között se szeri se száma a bohókás vagy éppen elegáns puffoknak, ülőkéknek, ezekből érdemes egy-két modellt beszerezni, nem csak mutatós, hanem praktikus darabok.

Az otthoni munkavégzéshez szükséges bútorokról ritkábban ejtünk szót az aktuális trendek emlegetésekor, pedig a home office alapdarabjai az íróasztalok, forgószékek, irodai székek is folyamatos változáson mennek keresztül. A robusztus, nagyméretű fa íróasztalok mellett a karcsúsított, finomvonalú, dizájnos asztalok is megjelentek, így a stílusában harmonizáló modern, kényelmes székkel funkcionális, mégis trendi munkaállomást alakíthatunk ki otthon. 

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor trendek