A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

HAMPTON STÍLUS – VÍZPARTI HANGULATBAN

2022. 09. 21. 10:36:41

Bár a nyarat sajnos már magunk mögött tudhatjuk, a napsütés, a tenger, a vízpart nyugalmát, hangulatát becsempészhetjük otthonunkba, hosszútávra is. Ismerkedjünk meg a Hampton stílussal, amely a vízparti lakhelyek hamisítatlan atmoszféráját nyújthatja.

A stílus a New Yorkhoz közeli, sikkes nyaralóházakkal tűzdelt partszakaszról kapta a nevét, igen népszerű az üdülésre, lazításra, kikapcsolódásra vágyók körében.  Egy nagyon letisztult dizájnról van szó, a skandináv, a klasszikus és a vidéki stílus jegyeivel, és azzal a céllal, hogy a tökéletes vízparti otthon harmóniáját biztosítsa.

A belső terek jellemzően tágasak, nagy ablakokkal, sok természetes fénnyel, a tenger és a vízpart inspirációjával. Színeiben domináns a hófehér és a fehér árnyalatai, a csont, a törtfehér, továbbá a tengerészkék, a világosabb kék, a szürke, a homok. Az élénk színeket és a kontrasztokat felejtsük el ennél a stílusnál, ugyanis itt a színek diszkrétebbek, pasztellesebbek. Ám a tengernyi fehér használata mégsem vezet egy steril miliőhöz, mivel visszafogott színekkel párosítva tompítják azt, együttesük optikailag nagyobb, légies és kifinomult megjelenést kölcsönöz. Az anyagok közül a természeteseké a főszerep, a fa, a rattan, a bambusz bútorokkal berendezett helyiségekben a falak fehérek, világos fapadlókkal borítottak, kevés gyapjú vagy szizál szőnyeggel.

A minták közül főként a csíkos vagy a tenger, a víz mozgására emlékeztető motívumok a nyerőek, de ezek is mértékkel és elegánsan.

Kényelmes bútorok

A szabálytalan, uszadékfa jellegű bútorok kedvelt elemei a Hampton stílusnak, fehérre festve, natúr változatban vagy világos színre pácolva is, a lényeg, hogy őrizzék a   természetességet. A rattanból és a bambuszból készült darabok szintén jellemzőek, akárcsak a nagyméretű fotelek, terjedelmesebb kanapék, egyszínű, világos szövetkárpittal, mintás díszpárnákkal. A nyitott terekben, a konyha-étkező-nappali hármasa kitüntetett figyelmet kap, a belógó csillárok, a nagyobb, rusztikus étkezőasztalok, dohányzóasztalok, komódok elhelyezése szellős és kerüli a zsúfoltságot. A bútorok modern, ívelt, illetve vintage darabok, amelyek maximális kényelmet nyújtanak.

Dekoráció

Ennél a stílusnál kiemelt jelentőséggel bírnak a kiegészítők. A kagylók, tengeri csillagok, csigaházak, kavicsok, viharlámpák, halászhálók, illetve ezek mintázatai különleges és stílszerű dekorációi a miliőnek. A hajókötél akár lépcsőkorlátként, függönyzsinórként is megjelenhet, a díszpárnákon a horgony, az iránytű, az indák motívumai lehetnek stílusosak. Ám érdemes itt is figyelni a mértékletességre, mert a tengerparti dekorációk túlsúlya akár bazári megjelenést is kölcsönözhet, ezért elég csak finom jelzésként bánni velük.

Amennyiben a Hampton stílust választjuk, törekedjünk a minimalizmusra, használjunk naturális anyagokat, sok-sok fénnyel, világos színekkel, és ez a   békés, vízparti hangulat velünk marad, a helytől és az évszaktól függetlenül is.

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezési stílusok