A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

OTTHONUNK NAGYSZERŰ KIEGÉSZÍTŐI – A SZŐNYEGEK

2021. 05. 31. 14:29:40

A harmonikus összkép, a szín-, a forma- és a stílusvilág kialakítása, hőszigetelés, hangtompítás, kényelem – egy szőnyeg ezekhez minden bizonnyal hozzájárul. Számtalan típus létezik, és sokszor nem is olyan egyszerű eldönteni hova, milyen szőnyeget válasszunk.

ESPRIT MODERNINA SZŐNYEG, KONYAK - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZA közel 3000 évvel ezelőtti, közép-ázsiai nomád népek által készített, első darabokhoz képest a szőnyegek is kisebb-nagyobb változáson mentek keresztül. A legdrágábbak és komplikáltabban tisztíthatóak a kézi szövésű, vagy csomózású fajták. Így például a szövetekhez hasonlító, torontáli, a hurkolt kilim, vagy a hagyományos keleti perzsaszőnyegek hurkolt és csomózott darabjai. A gazdaságosabb előállításuk miatt kedvezőbb árú, gépi szőnyegek a 19. század végétől terjedtek el szélesebb körben. A gépi szőnyegeknek több fajtája is létezik, a természetes alapanyagúaknál felhasználják a gyapjút, az agavérostokból készült szizált, a kókuszt, de találkozhatunk a most divatos tengerifűvel, bambusszal, kenderrel, emellett pedig szintetikus alapanyagokból készült, nagyon szép darabokkal is.

Hová, milyet?

Lehetőleg minden szobába a megfelelőt. Ehhez első lépésként, tervezzünk, mérjünk, azaz a már meglévő bútorokhoz, végleges berendezéshez passzoló darabot válasszunk, a helyigények felmérésével, a méretek meghatározásával. A tágasságtól függően döntsünk a világos vagy sötét színekről, az előbbi optikailag növeli a teret. A nagymintásakat a nagyobb, a kisebb motívumokkal díszítetteket a kisméretű helyiségekbe terítsük le. Ideális, ha harmonizálnak a szobában található textilek stílusával, színével, mintázatával, de mutatósak lehetnek a merész árnyalatok, rajzolatok ízléses kombinációi is.

ESPRIT #RELAXX SZŐNYEG, EZÜST - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZA hálószobában nem csak szép, de kényelmes is, ha hosszabb szálú, puha szőnyeget választunk, így például a glamour stílusú, ragyogó, fémes színekben pompázó modelleket. Amennyiben egy nagyobb darabbal megelégednénk, akkor olyan méretben gondolkodjunk, amely az ágy és az éjjeliszekrény alatt is elhelyezhető, illetve azokon túl is fut. Két, kisebb méretű az ágyból való kilépéshez alkalmazható.

A nappaliban a több, kisebb szőnyeg akár a különböző funkciójú, például olvasó- vagy dolgozósarok határvonalát is jelölheti, de a különböző nagyságúakat letehetjük csempeszerűen is, míg a nagyméretűeket részben vagy teljesen az ülőbútorok alá is befuttatva. Ha sok szőnyeget használunk egy térben, bátran válasszuk az alacsony szálú, mintás vagy egyszínű modelleket. Az étkezőben praktikusak a csúszásgátlóval ellátott, nedvességet jól toleráló szizál szőnyegek, de legalábbis olyan méretek, amelyek bőven kilógnak az asztalt körülvevő székek mögé. No és persze a teraszról se feledkezzünk meg, a kültéri szobáink elengedhetetlen kellékeiről, a ma már speciálisan kültérre készült kárpitokról.

ESPRIT LUCKY ZOO 2.0 GYEREKSZŐNYEG, ROZÉ - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZA gyerekszobában, főként, ha kisebb gyermek birodalmáról van szó, az elsődleges szempontok egyike a biztonság. Ha elesnek, lehetőleg puha szőnyeg tompítson, könnyen tisztítható legyen, mentes az egészségre káros anyagoktól, ne szöszölődjön, és antiallergén legyen.  Itt optimális a rövid vagy közepes szálú szőnyegek használata, kortól és igényektől függően játékos figurákkal, színes mintákkal díszítve.

Akár szintetikus, akár természetes alapanyagú, gépi darabról van szó, a vásárlást követően, néhány hétnek el kell telnie, míg az új szőnyegünk „megszokja” a használatot. A járófelület tömörebbé válik az igénybevétellel, ezért kezdetben hullhatnak a szálak, ez később abbamarad, tehát nem kell tőle megijedni. A szőnyegeket mindig a gyártó által ajánlott módszerrel tisztítsuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Esprit szőnyeg WECONhome