A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

RENDEZZÜK BE A HÁLÓSZOBÁT!

2020. 11. 18. 17:13:12

A hálószobai bútorok kiválasztásakor elsődlegesen az alvási szokásokat vegyük figyelembe. Ezt követően szerezzük be a megfelelő ágykeretet, matracot, a kiegészítő bútorokat, alakítsuk a fényeket, színeket, mintákat.

A háló központi eleme az ágy, amelyet érdemes úgy elhelyezni, hogy körbejárható legyen, illetve legalább az egyik oldalról kényelmesen megközelíthető. Az ágy fejvégét lehetőleg úgy helyezzük el, hogy ne legyen közvetlenül ablak vagy radiátor mellett. A hálószoba berendezéséhez elegendő néhány bútor: komód, éjjeliszekrény, esetleg beépített szekrény, puha szőnyeg, az ágy végébe elhelyezett, csinos, kárpitozott pad vagy ülőke. Fontos, hogy ne zsúfoljuk túl a helyiséget, ne alakítsunk ki több funkciót benne, mert az a pihenés szempontjából zavaró lehet. A mennyezeti, általános fény mellett praktikusak az ágy oldalain elhelyezett, irányítható fényű olvasólámpák, amelyeket úgy helyezzük el, hogy a használatuk kényelmes, akadálymentes legyen. A hálószoba főként a pihenést szolgálja, ezért érdemes kerülni, vagy legalábbis visszafogni a harsány, energetizáló színeket és a vibráló mintázatokat, mind a falak, mind a textíliák esetében. Köztudomású a pasztell árnyalatok nyugtató hatása, ezért népszerű a fehér, a krém, a bézs, a halványszürke, a kék, vagy a földszínek használata. Ha mégis ragaszkodunk erősebb színekhez, akkor semleges színekkel párosítsuk őket, az éles kontrasztok kerülésével.

Matrac és ágykeret

A kettő együtt megközelítőleg 45-50 cm magas, de igény szerint a fekvőfelület lehet ennél 15-20 cm-rel magasabb is. A matrac típusától függő vastagságot figyelembe kell venni az ágykeret kiválasztásakor. A szélesség az egyszemélyes matracok esetében 80-90 cm, a kétszemélyesnél 140-200 cm és 200 cm hosszú általában. Sok időt töltünk az ágyban, ezért érdemes a megfelelő matracot beszerezni. Manapság már nagyon sokfajta anyag és kialakítás létezik a hagyományostól a legújabb memóriahabos matracokig. A lényeg, hogy a legoptimálisabb támasztást biztosítsa a testünknek, ideális hőszabályozó és szellőző képességgel.

Az ágyak fejvége adhatja a hálószoba fókuszát, divatosak a magas fejvégek, különféle kárpitozással, tűzéssel, díszítéssel. Éppen ezért, jól gondoljuk át a méreteket, hogy a szoba arányaihoz, belmagasságához passzoló modellt válasszunk. A harmonikus összképet erősítik a hangulatvilágítások, a fényfüzérek, amelyek akár az ágyvégekbe építve is megjelenhetnek. Ugyanakkor a dekorációval, jól megválasztott textíliákkal, díszpárnákkal izgalmas változatosságot adhatunk a hálószobai miliőnek.

Tartalomhoz tartozó címkék: hálószoba