A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

2021 LAKBENDEZÉSE: A VIDÉKI STÍLUS, A MUSTÁRSÁRGA ÉS A TÖBBIEK

2021. 03. 31. 10:59:33

Ha éppen építkezésbe, lakásfelújításba kezdtünk, vagy ha csupán újítani szeretnénk otthonunk berendezésén, színein, érdemes tisztában lenni az aktuális trendekkel, stílusokkal, divatos árnyalatokkal, formákkal, anyagokkal.

Idén kiteljesedni látszik az elmúlt évek trendjeiben már megjelenő természetközeliség, mind az anyagokban, mind a színekben. A növények mintázatként is megjelenhetnek, de élő, zöldellő pompájukban nyújtanak igazán kellemes látványt.  Mielőtt azonban beszereznénk egy vagonnyit belőlük, tájékozódjunk, hogy hol, milyen típusú növényt érdemes nevelni.

A mustár és a szürke

Az idei trendeket követve, az élénk színkavalkád helyett a fátyolos fölszínekkel adhatjuk meg az alapárnyalatokat, a tompa bézsekkel, barnákkal, terrakottával, homokszínekkel.  Ezeket használhatjuk a burkolatokon, falakon, esetleg néhány központi bútoron. Az élénkebb színek pedig megjelenhetnek a kiegészítőkön, dekorációkon.

A Pantone Intézet idén az élénksárgát és a hűvös szürkét választotta az év színének. A 70-es évek hangulatát idéző, ragyogó mustárszín a sárga és a narancs közötti árnyalat, amely élénkíti a semlegesebbeket, de jól mutat például az erőteljes magenta vagy királykék mellett is. Ez a barátságos, meleg tónusú szín a falakon, kanapén, fotelen, vagy nagyobb bútorokon is jól érvényesül. No és nagyon kellemes párosítást ad a hűvös szürkével, amelyet bátran használhatunk nagyobb felületeken is. A szürkét egyébként is érdemes bevetni, számtalan árnyalatát alkalmazhatjuk otthonunkban. A melegebb, világosabb szürkét egy kevésbé napfényes helyiségben, míg egy világos szobában a sötétebb vagy hidegebb tónusát is kipróbálhatjuk. A szürke barnás árnyalatai jól kombinálhatóak a bézzsel, a barnával vagy dióval is, attól függően, hogy lágyabb, nőiesebb vagy maszkulinabb hatást akarunk elérni.

Vidéki atmoszféra

A nyugalmas, barátságos hangulatot a most nagyon divatos vidéki stílus elemeivel teremthetjük meg. Ezt erősítik a nyitott polcokon vagy üveges szekrényekben megjelenő dekorációs tárgyak, régi háztartási eszközök, mozsarak, teáskannák, nippek, vázák, szőttesek, régi fotók. A teljes fehér vagy mákszürke, mézbarna színkombinációjú, rusztikus stílusú faszekrények, fiókos komódok, a régies mintájú, kockás, csíkos, apróvirágos textilek, a tégla jellegű falburkolatok, piszkos fehérszínű falak, mind-mind az autentikus hatást fokozzák.

A természetközeliséget erősíti a világos fafelületek kialakítása is, akár a parketták, akár a burkolatok tekintetében. Lehetőleg maximum két fafajtában gondolkodjunk, amelyek akár ismétlődhetnek is. És nem utolsó sorban: otthonunk kialakítása vagy csinosítgatása során vegyük fontolóra újrahasznosított anyagok használatát is.

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor trendek lakberendezési stílusok